ISWC WORLD CHAMPIONSHIP SPEEDSURFING

Twan Verseput become SPEED WORLD CHAMPION

Twan Verseput wereld kampioen speedsurfen

Twan Verseput Wereldkampioen speedsurfen op Fuerteventura

Het is gelukt! Afgelopen dagen deed Twan mee aan het WK Speedsurfen op Fuerteventura. En met succes, want hij mag zich nu Wereldkampioen Speedsurfen noemen!

Tot de laatste heat werd hij op de voet gevolgd door 42-voudig wereldkampioen Bjorn Dunkerbeck en Markus Emanuelsson. Vorig jaar werd Twan al wereldkampioen in de leeftijdsklasse 20-29 jaar, maar nu is hij overall kampioen. Een enorme overwinning voor de 24-jarige speedsurfer.

Dolblij is hij met zijn overwinning. Twan: “Ik wist dat ik kans maakte, maar dat het zó goed zou gaan, had ik nooit verwacht. Doordat de wedstrijden verdeeld zijn over 6 dagen, moet je continu gefocust blijven. Na 3 wedstrijddagen had ik een aardige voorsprong op de rest, maar dat zegt nog niks. Twee keer een fout maken en je bent je koppositie kwijt.”

Het WK Speedsurfen is een discipline binnen het windsurfen en wordt gespeeld in 6 dagen. Elke dag heeft maximaal 2 heats, afhankelijk van de wind. Als het te weinig waait, wordt er niet gesurft. Dit toernooi zijn er 7 heats gevaren. 40 topsurfers hebben deelgenomen aan het internationale Dunkerberg GPS Speed Challenge toernooi. De Nederlanders Aron Etmon en Wessel Douma deden ook mee, zij werden 7e en 20ste.

Het WK op Fuerteventura is nog lang niet het einde van zijn surfseizoen. Twan: “in augustus doe ik nog mee aan het EK speedsurfen op Gran Canaria en eind oktober ga ik een poging doen om het wereldrecord speedsurfen te verbreken in Luderitz, Namibië.” Om het wereldrecord te verbreken, moet hij sneller dan 97,6 kilometer per uur gemiddeld over 500 meter surfen. Dit kan het beste in Namibië omdat hier een speciaal kanaal is gegraven waar de omstandigheden optimaal zijn om hoge snelheden te halen.

Twan feliciteren? Laat een bericht achter op Facebook of Instagram !

By |2017-07-06T09:34:41+00:005, juli, 2017|Media, News|