Voor mij het eerste NK slalom dit jaar. Een dikke oost-zuid-oosten wind en 25 graden zorgde voor een wedstrijddag die in Nederland zelden voorkomt!

Na weinig wedstrijden dit jaar en door mijn blessure een ietwat chaotisch voorbereiding met weinig vaaruren en training wist ik niet goed wat te verwachten vandaag. De snelheid zit wel goed en de training met Coen en John op de brouwersdam zeekant het weekend ervoor gaf wel vertrouwen.

De eerste eliminatie ging tot mijn verbazing heel goed. Ingedeeld in heat 2 had ik een goede start en kon zonder problemen gelijk door naar de halve finale. De halve finale zat ik er bij de start weer gelijk goed bij en ook deze kwam ik zonder problemen door. Winners final!! Dit voelde lekker gelijk de eerste eliminatie in de winners final! In de winnersfinal had ik tegen een sterk varende Adriaan van Rijsselberghe(Neilpryde/starboard), Teade de Jong(severne/starboard) en Ingmar Daldorf(loftsails/patrik) geen kans. Wel leuke om tegen te battlen en een goede graadmeter om te zien waar ik nu sta naar een slechte voorbereiding! 6e plaats maar zeker niet ontevreden.

In eliminatie 2 was de wind inmiddeld behoorlijk aangetrokken en besloot ik toch maar mijn 7.0 te pakken. Inmiddels was door een kleine draaiing van de bind de baan wel heel ruim geworden, vooral het laatste rak naar de finish boei was een uitdaging over de korte chop. De eerste heat kwam ik weer zonder problemen door toch merkte ik dat door het stuiteren op de chop in die veel te diepe laatste downwinder naar de finish ik toch last van mijn knie begon te krijgen. In de halve finale maakte ik helaas een crash bij boei en daardoor geen final. Redelijk gefrusteerd door de veel te ruime baan besloot ik de losersfinal niet te varen simpelweg omdat de belasting op mijn knie hierdoor te groot was.

De 3e eliminatie ging de wind nog meer aan dus switchen naar 6.2 en 87l. Startende gelijk in de eerste heat wou ik het toch proberen maar de baan was op sommige plaatsen nog ruimer geworden dus geen kans en ervoor gekozen het voor gezien te houden.

Blij met het resultaat van de eerste heat, wetende nu dat bij volledig herstel en weer meer wedstrijd ritme er nog grotere sprongen gemaakt kunnen worden!

Met dank aan mijn sponsoren:

Starboard/Severne, Surfcenter, Fieber en Dox imagemakers

 

Combi’s die ik gebruikt heb:

107l isonic/carpenter 38 en 7.8 severne relfex

107l isonic/carpenter 38 en 7.0 severne reflex

87l isonic/hurricane 32 en 6.2 severne relfex

image image

 

 

By |2017-07-04T23:17:35+00:0023, augustus, 2015|News|